torcik malinowy

torcik malinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt.
  • mąka pszenna

    21 dkg
  • cukier

    21 dkg
  • proszek do pieczenia łyżka

    2 łyzki
  • olej

    4 łyzki
  • sól

    szczypta
  • margaryna

    1 kostka
  • budyń śmietankowy

    2 szt.
  • cukier puder

    1 szkl.
  • galaretka malinowa

    2 szt.
  • mleko 3,2%

    700 ml.
  • maliny

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budynie ugotować na mleku. Ostudzić. Upiec biszkopt: ubić białka z solą i cukrem, dodać żółtka,proszek do pieczenia i na końcu olej i mąkę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodać zimny budyń.Do masy dodać połowę malin. Biszkopt podzielić na trzy części i przełożyć masą. Na wierzchu posmarować resztą masy - żeby nie wpłynęła galaretka.ułożyć resztę malin i zalać tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

15.06.2011 15:17
mniam

Kryska73

13.05.2011 14:16
delicje!!

Kryska73

13.05.2011 14:16
delicje!!

Łucja1

09.05.2011 15:46
bardzo smaczny

Łucja1

09.05.2011 15:46
bardzo smaczny

mamusia1

09.05.2011 15:41
pyszny

mamusia1

09.05.2011 15:41
pyszny

Beata73

26.12.2010 18:44
zimą maliny zastepuję brzoskwiniami z puszki!!!

anja3107

20.09.2010 09:49
uwielbiam takie torciki

Anna189

09.09.2010 17:15
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat