Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka porowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 szt
mięso mielone wieprzowe 40 dkg
oliwa
masło 1 łyżka
wywar warzywny 3 litry
szczypiorek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka porowa

Kroki postępowania

1
Mięso podsmażamy na oliwie, dosypując troszkę soli i pieprzu.
Krok 1 - Zupka porowa foto
2
Por myjemy, drobno kroimy i podsmażamy na łyżce masła.
Krok 2 - Zupka porowa foto
3
Do garnka wlewamy wywar warzywny, dokładamy podsmażony por i ser topiony.
Krok 3 - Zupka porowa foto
4
Dodajemy mięso i chwilę gotujemy, aż do rozpuszenia serków. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Krok 4 - Zupka porowa foto
5
Na talerzu zupkę posypujemy szczypiorkiem, który bardzo podkreśla smak. Polecam
Krok 5 - Zupka porowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 21.10.2016 10:33
Interesujący przepis
Gracer 23.10.2014 13:41
pyszna zupa
Jodaj 18.06.2014 13:08
bardzo smaczna :)
Kuchenka 12.06.2014 10:37
apetyczne :)
Joannasz3190 11.06.2014 23:10
Musi być pyszna :)
gibli 11.06.2014 20:03
smaczna zupka)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak