warzywa z boczkiem na patelni

warzywa z boczkiem na patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki małe

    500 g
  • boczek

    300 g
  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • oliwki

    1 garść
  • kapary

    1 garść
  • śmietana

    1 łyżka
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • rozmaryn

  • majeranek Prymat

  • papryka zielona

    1 sztuka
  • fenkuł

    1 sztuka
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy, wysmażamy na patelni na chrupko,
2. zdejmujemy z patelni,
3. ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku,
4. marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków,
5. co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie,
6. paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie,
7. dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie, przyprawiamy,
8. dodajemy oliwki, kapary i śmietanę

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

14.06.2012 21:19
Smakowite :)

bietka

07.06.2012 14:00
bardzo fajny przepis

eli_555

30.06.2011 23:33
proste i pyszne

Dorota76

27.09.2010 18:17
Rewelacja ciekawe danie i bardzo mnie ono zainteresowało

Agnieszka172

03.09.2010 18:54
musi być pyszne

Jolanta40

29.08.2010 19:32
całkiem ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat