Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

po prostu gulasz

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
Majeranek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: po prostu gulasz

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na kawałki - kostki , po czym przyprawiamy je :sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra, majeranek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Krok 1 - po prostu gulasz foto
2
Na małej ilości oleju podsmażamy mięso aż się zarumieni, po czym zalewamy rosołkiem (kucharek lub kostka rosołowa z wodą). Przykrywamy i dusimy. W międzyczasie doprawiamy jeszcze do smaku.
Krok 2 - po prostu gulasz foto
3
Kiedy mięso będzie już miękkie, rozrabiamy mąkę z wodą i śmietaną i wlewamy cały czas mieszając do gotującego się sosu. Chwilę gotujemy i zestawiamy z ognia, w tym czasie sos nam zgęstnieje.
Krok 3 - po prostu gulasz foto
4
Podajemy z ziemniaczkami :) smacznego !
Krok 4 - po prostu gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.06.2014 10:34
po prostu ,pyszny gulasz
berys18 10.06.2014 08:02
po prostu smaczny:)
halinah 10.06.2014 07:32
dobry obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak