Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta z Kefalonii.

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

ciasto filo 1 płat
ser feta 20 dag
olej do smażenia

Sos

jogurt grecki 6 łyżek
sos 1 łyżka
ketchup łagodny 1 łyżka
suszone pomidory
orzechy posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Feta z Kefalonii.

Kroki postępowania

1
Sos. Wymieszać jogurt, ajwar, keczup i czubrycę czerwoną.
Krok 1 - Feta z Kefalonii. foto
2
Duży płat filo przeciąć na 6 prostokątnych pasów.
Krok 2 - Feta z Kefalonii. foto
3
Na każdym położyć kawałek sera feta.
Krok 3 - Feta z Kefalonii. foto
4
Zawinąć w pakuneczek.
Krok 4 - Feta z Kefalonii. foto
5
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Feta z Kefalonii. foto
6
Podać z pomidorami suszonymi ,polane sosem, posypane posiekanymi orzeszkami w towarzystwie endywii.

Krok 6 - Feta z Kefalonii. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 25.05.2015 16:35
Super wygląda :)
marcia15 11.10.2014 12:36
bardzo ciekawy przepis
Smaczna_B 12.06.2014 18:11
Co za wspaniałości jak zwykle u Ciebie . Poproszę o porcyjkę:)
Maria 70 09.06.2014 16:42
Ładnie podane i wygląda smakowicie.
Pyszota 09.06.2014 12:51
fantastycznie wygląda
wyattearp 09.06.2014 12:08
coś pysznego
aisoglam 09.06.2014 11:51
Pysznie i apetycznie :)
Kejti 09.06.2014 11:44
Nigdy nie jadłam,ale wygląda bardzo apetycznie :-)
Marta1986 09.06.2014 10:43
bardzo smaczne
norweska20 09.06.2014 10:19
smakowite połączenie
Gabi44 09.06.2014 09:42
Ciekawe,szybkie danie.
Wafelek2601 09.06.2014 09:29
Ale tutaj smacznie
agnieszka131919 09.06.2014 08:31
interesujący przepis, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak