Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 l
szczaw
śmietana 1-2 łyżki
jajko 4 szt
ziemniaki 0,5 kg
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Jajka równiez gotujemy na twardo. Szczaw kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na połowie masła. Dodajemy do bulionu i gotujemy 10-15 min. smietanę mieszamy z niewielka ilościa wody i dodajemy do zupy. gotujemy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmazamy na reszcie masła. Zupkę podajmey z jajkiem i podsmażonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.06.2014 13:07
pyszna taka zupka
Kejti 10.06.2014 00:17
Dawno nie robiłam :-)
JOANNA16 09.06.2014 20:01
pychota, uwielbiam))
misia53 08.06.2014 22:29
moja ulubiona ale oprócz mnie w domu nikt jej nie lubi więc od czasu do czasu gotuję tylko sobie
cukiereczek 08.06.2014 17:01
oj tak szczawiówka Lubię to
pestka 08.06.2014 12:53
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak