Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe różyczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
jabłka 2 szt
cukier kryształ
cynamon Prymat
galaretka truskawkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe różyczki

Kroki postępowania

1
Jabłka myjemy i kroimy w plasterki. Zalewamy je gorącą wodą i zostawiamy by zmiękły. Dokładnie odcedzamy.
Krok 1 - Jabłkowe różyczki foto
2
Ciasto francuskie rozkładamy, posypujemy cukrem i cynamonem.
Krok 2 - Jabłkowe różyczki foto
3
Układamy plasterki jabłka na cieście i odkrawamy ten pasek jak pokazałam na zdjęciu. Delikatnie zwijamy.
Krok 3 - Jabłkowe różyczki foto
4
By zachować kształt układamy każdą zwiniętą porcję w papilotce. Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika na 25 minut.
Krok 4 - Jabłkowe różyczki foto
5
Góra powinna lekko się zarumienić. Po wystygnięciu ciastka można posmarować lekko tężejącą galaretką. Dzięki temu będą miały lekki połysk ale nie jest to konieczne.
Krok 5 - Jabłkowe różyczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.12.2014 16:26
znakomity deser
Kejti 11.08.2014 09:14
Smaczny deser :-)
misia53 08.06.2014 22:01
bardzo oryginalny pomysł
kuklik 08.06.2014 19:18
fantastyczny pomysł
mirosława4 08.06.2014 14:31
zapewne smaczne te różyczki
gosia56 08.06.2014 14:25
na pewno pyszne;)
Marta1986 08.06.2014 13:29
apetycznie wygląda
pestka 08.06.2014 12:54
smaczny deser
Janina 08.06.2014 12:21
Świetny pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak