Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wiejski

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowe mieso 30 dag
cielęce mięso 30 dag
wątróbka 20 dag
słonina 10 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kajzerka 1 namoczona w śmietanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wiejski

Cebule pokroić w kostkę. Oczyszczone mięso, wątróbkę i słoninę pokroić w kostkę. Wszystko razem poddusić i doprawić przyprawami. Do miękkiego mięsa dodać pokrojoną bułkę i ostudzić. Masę trzykrotnie zemleć w maszynce, dodać jajka, sól, pieprz i dokładnie wyrobić. Formę do pieczenia wysmarować smalcem, wyłożyć masę i piec ok 50 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzony pasztet wyjąć z formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.11.2012 18:00
apetyczny
Dorian 06.08.2012 19:20
super
Angelika10 29.07.2012 00:10
smaczny
Iwona51
Iwona51 09.12.2011 10:04
smaczny
Gosia32
Gosia32 08.04.2011 07:40
musi być super
mehia 08.02.2011 19:07
nieźle wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak