Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone szaszłyczki z grilla

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
majeranek 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
cząber 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/.2 łyżeczki/ mielona
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone szaszłyczki z grilla

Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce z winem.

Mięso użyłam pieczeniowego, mielimy .

Zmielone mięso mieszamy z przyprawami i wyrabiamy ok 15min.
Następnie zostawiamy je na co najmniej 5h w lodówce.

Następnie moczymy dłonie w zimnej wodzie i robimy cienkie wałeczki, paseczki, nadziewając je na patyczki do szaszłyków, nie za szerokie takie max 3cm ,by się je łatwo obracało .
Pieczemy na rozgrzanym grillu po kilka min z każdej strony, zależy od tego jakie mieso lubimy .Podajemy z pikantną sałatką lub dipami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 07.06.2014 19:28
Takich jeszcze nie jadłam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak