Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta sojowa z cebulą i kuminem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soja 2 szklanki ugotowana
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta sojowa z cebulą i kuminem

Na 2-3 łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Na koniec dodać posiekany czosnek, przesmażyć, zdjąć z ognia.

Soję wrzucić do garnka. Dodać sól, pieprz i kmin rzymski, wlać oliwę.

Dodać cebulę z czosnkiem, zmiksować blenderem na gładką pastę. Ewentualnie doprawić do smaku jeśli trzeba.

Pastę przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać czerwonym pieprzem dla dekoracji, schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem lub krakersami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.06.2014 20:56
ciekawa pasta
kasienka23 06.06.2014 21:04
fajne smarowidło!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak