Spaghetti

Spaghetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • por

    1/2 sztuki
  • seler naciowy

    4 gałązki
  • marchewka

    4 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • zioła prowansalskie

  • BAZYLIA SUSZONA

  • ser pleśniowy np.lazur

  • pieprz marynowany

  • sól

  • pieprz

  • bazylia świeża

  • ser camembert

  • sok pomidorowy

  • olej do smażenia

  • parmezan

  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojony drobno por, seler i startą na buraczanej tarce marchew. Chwilę podusić i dodać pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek.
Doprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Dodać puszkę pomidorów, wrzucić kilkanaście pokrojonych oliwek i kilka marynowanych pieprzy.
Wlać tyle soku pomidorowego (najlepiej ostrego), żeby powstał sos (ok 1 szklanki). Wrzucić pokrojone sery pleśniowe i dusić, aż się rozpuszczą. Na sam koniec dodać porwane świeże listki bazylii.
Podawać z makaronem ugotowanym na półtwardo i posypane startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agogo2

30.08.2011 23:03
rewelacja

magdalea

19.07.2011 22:50
apetyczne

msmariusz

26.01.2011 12:20
mniam mniam

msmariusz

26.01.2011 12:19
ładnie wygląda

annamariakowalczyk3

15.10.2010 21:28
mniam

pawel007

19.08.2010 17:17
pysznie.

Kate131

13.08.2010 09:12
musi byc przepyszne

Koper

13.08.2010 09:10
Ktoś mi dodał zdjęcia jakiegoś rozgotowanego makaronu z mięsem (?) Tylko 4 pierwsze zdjęcia sa moje. Jak się dodaje zdjęcie do przepisu, to chyba potrawę wypadałoby zrobić zgodnie z przepisem (!) a nie wrzucać zdjęcie makaronu oblepionego sosem pomidorowym- gdzie są warzywa, tóre podałam w przepisie????

Dorota76

09.08.2010 23:02
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat