Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i fetą
Kroki postępowania
Miskę przykryć i odstawić ciasto do wyrośnięcia na godzinę.
Po tym czasie piec je około 15 minut w 190'
mąka pszenna typ 650 | 180 gram |
olej rzepakowy | 50 ml |
jajko | 1 sztuka |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 0,5 łyżeczka |
drożdże | 8 gram |
Papryka słodka mielona Prymat | 0,5 łyżeczka |
woda | 100 ml |
szpinak | 300 gram |
ser feta | 150 gram |
czosnek | 2 ząbek |
Gałka muszkatołowa cała Prymat | do smaku |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
olej | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: