Sałatka mięsno - warzywna

Sałatka mięsno - warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ementaler

    10 dag
  • mięso gotowane

    10 dag
  • szynka gotowana

    10 dag
  • kiełbasa chuda

    10 dag
  • ogórek konserwowy Smak

    10 dag
  • zielona papryka (świeża)

    1 szt
  • pomidor mały

    3 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • ocet 10 %

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    6 łyżek
  • czosnek

    1 ząbek
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewa:
1/2 łyżeczki soli rozpuścić w occie, dodać pieprz, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ser, mięso, kiełbasę i ogorki pokroić w kostkę, włożyć do zalewy na 15 minut. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Pomidory pokoić w kawałki, jajka i rzodkiewki w platerki.
Do sałatki dodać pomidory i paprykę, dobrze wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat