Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mięsno - warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ementaler 10 dag
mięso gotowane 10 dag
szynka gotowana 10 dag
kiełbasa chuda 10 dag
ogórek konserwowy Smak 10 dag
zielona papryka (świeża) 1 szt
pomidor mały 3 szt
rzodkiewka 1 pęczek
sól do smaku
ocet 10 % 2 łyżki
oliwa 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mięsno - warzywna

Zalewa:
1/2 łyżeczki soli rozpuścić w occie, dodać pieprz, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ser, mięso, kiełbasę i ogorki pokroić w kostkę, włożyć do zalewy na 15 minut. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Pomidory pokoić w kawałki, jajka i rzodkiewki w platerki.
Do sałatki dodać pomidory i paprykę, dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 17.09.2010 06:18
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak