Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżynowy omlet

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 40 g
siemię lniane 2 łyżki
miód 1 łyżka
jeżyny 1 garść
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyzki
orzechy posiekane 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynowy omlet

Kroki postępowania

1
Do niewielkiej miski wsypujemy płatki owsiane z siemieniem lnianym oraz orzechami. Wszystko mieszamy. Dodajemy miód.
Krok 1 - Jeżynowy omlet foto
2
Wbijamy jako, które następnie dokładnie roztrzepujemy. Dodajemy do niego jogurt naturalny.
Krok 2 - Jeżynowy omlet foto
3
Mieszankę z płatkami wsypujemy do rotrzepanego jajka z jogurtem. Później dodajemy proszek do pieczenia. Dokładnie wszystko łączymy.
Krok 3 - Jeżynowy omlet foto
4
Do połączoynch składników wrzucamy jeżyny ( u mnie zamrożone).
Krok 4 - Jeżynowy omlet foto
5
Całość mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.
Krok 5 - Jeżynowy omlet foto
6
Masę omletową wlewamy na patelnię (u mnie patelnia ceramiczna, ale polecam smażyć na patelni teflonowej). Smażymy na małym ogniu z obu stron. UWAGA: łatwo przypalić i trudno odwracać, gdyż może się "połamać".!
Krok 6 - Jeżynowy omlet foto
7
Gotowy omlet podałam z jeżynami, bananami oraz jogurtem o smaku "owoce leśne". Smacznego. :)
Krok 7 - Jeżynowy omlet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 20.06.2014 14:40
Jutro robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak