Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ryż 1 torebka
jajko 1 szt
kapusta włoska 1 szt
sól
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy i studzimy. Do miski przekładamy mięso, dodajemy ryż, jajko, sól, pieprz oraz koperek i wszystko razem mieszamy na jednolitą masę.
Krok 1 - Gołąbki  foto
2
Do dużego garnka wlewamy wodę i gotujemy. Wkładamy całą kapustę aby liście zmiękły.
Krok 2 - Gołąbki  foto
3
Na każdym liściu układamy łyżkę masy.
Krok 3 - Gołąbki  foto
4
I zwijamy.
Krok 4 - Gołąbki  foto
5
Gołąbki przekładamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu około godziny.
Podajemy z młodymi ziemniaczkami i surówką.

Smacznego.
Krok 5 - Gołąbki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.06.2014 19:45
bardzo smaczne
Aleksandra/Olcia 01.06.2014 18:47
zawsze zajadałam się gołąbkami z ziemniakami i sosem pomidorowym,a niektórych dziwiło jak można jest ziemniaki z ryżem....a ja lubię i już :)
patryska76 01.06.2014 18:34
Jaki pyszny obiadek ;-)
Megg 01.06.2014 18:28
bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak