Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą jogurtową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 7 szt
cukier 1 1/2 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 3 łyżki

Masa jogurtowa

jogurt naturalny 1 litr
galaretka cytrynowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą jogurtową

Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej. Masę przelewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 *C.
Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie robimy masę. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Połączyć z jogurtem.
Ciasto kroimy na dwie części i przekładamy masą jogurtową. Odstawiamy w chłodne miejsce w celu stężenia na około godzinę.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.09.2014 17:16
super przepis
Klausia 02.06.2014 14:57
oo jakie fajne ciacho :)
Noruas 01.06.2014 19:22
fajna taka masa!
Grazyna0211 01.06.2014 17:52
pyszne ciasto
norweska20 01.06.2014 17:37
chętnie bym je skonsumowała do kawki
mirosława4 01.06.2014 17:30
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak