Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sezon na rabarbar : )

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto kruche
rabarbar
cukier
wiórki kokosowe
cukier puder
listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: sezon na rabarbar : )

Kroki postępowania

1
1 szklankę mąki siekam z 70 gr masła dodaję 1 żółtko szczyptę soli i zagniatam.
foremkę wykładam papierem do pieczenia i wylepiam ciastem ,odstawiam do lodówki na 20 minut
Krok 1 - sezon na rabarbar : ) foto
2
w tym czasie rabarbar obieram kroję w kostkę
po wyjęciu z lodówki posypuję ciasto bułką tartą , dodaję rabarbar posypuję cukrem oraz wiórkami kokosowymi
Krok 2 - sezon na rabarbar : ) foto
3
z reszty ciasta robię kratkę i posypuję wiórkami
piekę w temp.180 stopni 15-20 minut

Krok 3 - sezon na rabarbar : ) foto
4
po schłodzeniu posypuję cukrem pudrem oraz dekoruję listkiem melisy lub mięty
Krok 4 - sezon na rabarbar : ) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.06.2014 13:53
Poproszę kawałek :-)
sylwia_sl 01.06.2014 21:52
aż się rozmarzyłam przez takie pyszności
Anna133 01.06.2014 14:34
wygląda obłędnie
Malinka 01.06.2014 12:44
I apetyczne i pięknie podane :)
Beatris 01.06.2014 11:00
Aż nabrałam ochoty na kawałeczek, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak