Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z imbirem i ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 10 dag
ananas w puszce 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
imbir starty 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
majonez 2 łyżki
curry 1 łyżka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z imbirem i ananasem

Zagotować wodę ze szczyptą soli i łyżką curry i dodać do niej ryż, który należy ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Imbir należy zetrzeć na drobniutkiej tarce. Do miski wrzucamy odsączonego ananasa pokrojonego w drobną kostę i odsączoną kukurydzę. Składniki te łączymy z ryżem i doprawiamy garam masala, szczytą curry, pieprzem i solą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak