Chłodnik urodzinowy :

Chłodnik urodzinowy :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 szklanki Fety pokrojonej w kostkę z solanki,1/2 szklanki gotowanego mięsa raków w zalewie ( kupne - w słoiczku )

  • szczypiorek

    0,25 pęczka
  • rzodkiewka

    0,25 pęczka
  • koperek

    0,25 pęczka
  • jajka

    4 szt.
  • ząbek czosnku

    2 szt.
  • jogurt grecki

    1/2 l
  • śmietana 18-procentowa

    1 duże opakowanie
  • burak czerwony

    1 szt.
  • olej

    3 łyżki (z suszonych pomidorów)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić szczypior i koper .Rzodkiewkę utrzeć na tarce jarzynowej w cienkie plasterki, a obrane ogórki utrzeć na tarce na ,, grubych oczkach \" .Pomidory suszone pokroic w paseczki . Buraka utrzeć na tarce ( grube oczka ). , zalać 100 mll wody i ugotować - ostudzić. Rozetrzeć czosnek z odrobiną soli . Wymieszać wszystkie składniki ( buraczek z wodą w której sie gotował ). Doprawić do smaku solą , cukrem, pieprzem , sokiem z cytryny , cukrem i barszczem czerwonym .Dodać Fetę .
Wstawić na trochę do lodówki by się schłodził .
Podawać układając na chłodniku ćwiartki jaj na twardo i mięso raków - posypać koprem. Udekorować zielonym i czerwonym cawiartem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiurek

18.09.2010 22:59
bardzo kolorowo!

kasiurek

18.09.2010 22:59
bardzo kolorowo!

kasiurek

18.09.2010 22:59
bardzo kolorowo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat