Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulka zielona 1 pęczek
rzodkiewki 1 pęczek
mała marchewka młoda 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
olej roślinny 3 łyżki
miodu wielokwiatowego 1/2 łyżki
sól do smaku
papryka zielona 1/2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
ocet ryżowy 3 łyżki
ogórek zielony 1 sztuka
kapusta pekińska 1 mała główka
papryka czerwona 1/2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2

Kapustę,ogórka,papryki i rzodkiewki pokroić w kostkę.Szczypior cebulki pokroić,koperek i natkę posiekać.Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Składniki sosu włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać aż zrobi się emulsja.Przed podaniem surówke połączyc z sosem i wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 06.02.2011 14:31
bomba witaminowa- tyle składników:)
Ewa111 06.12.2010 13:22
bardzo lubię surówki ,twoją też wypróbuje
Dorota71 25.09.2010 12:23
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak