Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
ziarna sezamu 1 łyżka
olej rzepakowy
olej sezamowy 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka

Porada

Jeśli ktoś nie lubi takiej lekko twardawej fasolki to można ją przed wrzyceniem do woka lekko obgotować.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po japońsku

Na suchej patelni uprażyć sezam.
Mocno rozgrzać woka lub głęboką patelnię. Wlać olej i zmniejszyć ogień. Wrzucamy fasolkę, mieszamy przez kilka minut do momentu aż delikatnie zacznie się przypalać. Fasolka powinna byc delikatnie miękka. Dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy mieszająć. Posypujemy sezamem i poleamy olejem sezamowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak