Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowo- bezowa słodycz

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód :

herbatniki 400 g
masło 250 g

krem

mleko skondensowane 450 ml
żółtko jajek 4 szt
sok z cytryny 2 szt

beza

białko 4 szt
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowo- bezowa słodycz

Herbatniki pokruszyć w mikserze i wymieszać z roztopionym masłem.
Krem : mleko skondensowane połączyć (przy użyciu trzepaczki) z żółtkami i sokiem z cytryny.
Beza : białka ubić na sztywno z cukrem i proszkiem do pieczenia .
Tortownice wyłożyć pergaminem a następnie herbatnikami z masłem. Dobrze ugnieść. Na to wylać krem. Na wierzchu ułożyć ubite białka Wstawić do nagrzanego piekarnika (180°) na 15 minut.. Gdy ostygnie włożyć na godzinę do lodówki. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.09.2014 17:00
wygląda genialnie
aginaa 03.06.2014 17:11
wyglada i pewnie smakuje wspaniale
pawlito 03.06.2014 08:21
reprezentuje się luksusowo
Ola1young 01.06.2014 15:06
pyszny deserek nie tylko do kawki
Wacław 01.06.2014 10:17
bardzo apetyczna ta słodycz !!!
Kejti 01.06.2014 09:21
Wygląda pysznie,zabieram kawałek do kawki :-)
Alex_M 31.05.2014 19:02
pysznosci! :)
wwwiolka 31.05.2014 18:44
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 31.05.2014 18:20
niebo w gębie :)
Pietruszka 31.05.2014 18:17
fajne ciacho
adelajda 31.05.2014 16:38
podoba mi się ten krem :)))
Monika-twin 31.05.2014 16:18
Fajny tort.
Renata9 31.05.2014 15:25
jakie smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak