kluski francuskie łyżką kładzone

kluski francuskie łyżką kładzone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka wrocławska

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • bułka tarta

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Jeżeli ciasto jest zbyt twarde dodać więcej wody. Zagotować 2l wody z łyżka soli. Ciasto wkładać do wrzątku łyżką.
Gdy kluski wypłyną na powierzchnię wody odcedzić. Bułkę tartą smażyć na oleju na żloty kolor, tak aby była chrupiąca. Obtoczyć kluski w bułce tartej.
Podawać z kiszonym ogórkiem lub surówką z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

14.10.2010 08:43
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat