Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec cebulowy...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 60 dag
cebula 4 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczka

Porada

można kupić słoninę zmieloną lub samemu zmielić

Przepis i sposób przygotowania na: smalec cebulowy...

świeżą słoninę pokroić w drobną kostkę i włożyć do rondla rozgrzanego

co jakiś mieszając na średnim ogniu wytapiać smalec

gdy skwarki się ozłocą wsypać pokrojoną w kostkę cebulę, wsypać majeranek i pieprz

co jakiś czas mieszając cebulę zeszklić w smalcu i zostawić do przestygnięcia

przelać do miski i schować do ;lodówki, my taki smalec lubimy do ciemnego chleba............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 30.05.2014 12:24
smaczny smalczyk
ice cubes 30.05.2014 07:38
najlepszy :)
teresa18 29.05.2014 21:19
pyszny ale w małych ilosciach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak