Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
jaja 6
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Porada

po upieczeniu nie otwierac piekarnika przez około 15 minut.

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubić z solą, gdy będzie sztywna dodawać partiami cukier puder, nastepnie po jednym żółtku, Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do powstałej masy. Dodawać stopniowo. Całość wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 30.05.2014 19:04
pięknie wygąda
BernadettaP 29.05.2014 19:12
Idealny Ci wyszedł.
agnieszka214 29.05.2014 17:50
taki biszkopt jest super
cukiereczek 29.05.2014 17:00
puszysty,dłuży wspaniały biszkopt
marcia7 29.05.2014 16:52
dobry do tortu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak