Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z zieloną niespodzianką

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
żółtko jajek 2 szt
mąka pszenna 260 g
szparagi zielone 300 g
masło 2 łyżki
parmezan starty 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z zieloną niespodzianką

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i połączyć z mąką i żółtkami. Całość zagnieść na jednolite ciasto. Oczyszczone szparagi ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Ciasto podzielić na kilkanaście małych części. Z każdej uformować pasek, a na jego środku umieścić szparaga. Skleić, zrolować i kroić kopytka. Gotować je w osolonym wrzątku, ok. 2 min. od wypłynięcia
Polać roztopionym masłem i posypać startym parmezanem..

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 05.06.2014 07:37
takich jeszcze nie jadłem
aginaa 03.06.2014 17:12
uwielbiam takie kopytka
Ola1young 30.05.2014 13:49
swietny pomysł
Rysia 29.05.2014 20:13
Bardzo,bardzo fajny pomysł z tymi szparagami.
agnieszka214 29.05.2014 17:53
bardzo smacznie wygladaja
Grazyna0211 29.05.2014 16:39
smaczna wersja kopytek
Iwa27 29.05.2014 15:05
super pomysł na obiad
Wacław 29.05.2014 14:19
fajny pomysł na kopytka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak