zupka warzywna

zupka warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 duża marchewka

  • 1/4 małego selera

  • PUSZKA CZERWONEJ FASOLI

  • 2 l wody

  • 2 kostki rosołowe (warzywna i cielęca)

  • ziemniaki

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pokroić w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki.
2.Warzywa gotować w 2 litrach wody przez około 10 minut. Dodać umyty, podzielony na różyczki kalafior. Gotować dalej (tak długo, aż warzywa będą miękkie). Zagotować. Dodać puszkę fasoli i 2 kostki rosołowe. Zagotować. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

29.05.2012 09:20
Z fasolą - pyszna.

Smakosz6

05.12.2011 12:38
mmmmmmmmmm

Emilia22

13.04.2011 18:57
fajna

buksiak12

20.09.2010 14:35
ciekawie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat