Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule w sosie z białego wina z pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula posiekana 1 szt
ząbki czosnku posiekane 4 szt
masła 3 łyżki
mule 1 kg
białe wino 1/2 szklanki
małe pomidory (np. koktajlowy), pokrojone w kostkę 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1/2 szt
posiekanej natki pietruszki 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mule w sosie z białego wina z pomidorami

W większym rondlu rozpuść masło, włóż cebulę wraz z czosnkiem i podsmaż do zeszklenia. Zwiększ ogień i włóż mule.
Dolej wino, włóż liść laurowy, pietruszkę i dopraw pieprzem, po czym wymieszaj i gotuj przez 1 minutę. Wmieszaj pomidory, przykryj rondel i gotuj przez 5 minut, aż wszystkie mule się otworzą. Wyrzuć te nieotwarte.
Podawaj je z dużą ilością sosu wraz z pieczywem do maczania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 12.09.2014 15:56
mule ładnie podane, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak