Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo-truskawkowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 50 dkg
truskawki 50 dkg
winogrona 15 dkg
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 32 g
woda 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo-truskawkowy

* Użyłam winogron ciemnych.
Rabarbar umyć, oczyścić z wierzchnich włókien, pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka. Truskawki umyć, odszypułkować. Winogrona umyć, każde przekroić na pół. Truskawki i winogrona dodać do rabarbaru. Dodać też cukier i cukier waniliowy, wlać wodę i zagotować. Kompot gotować ok. 5-7 minut. Podawać na ciepło lub po ostudzeniu. Cukru można dać więcej lub mniej, w zależności od upodobań.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 21.08.2014 08:29
lubię kompoty
adelajda 19.07.2014 09:24
Super kompocik :)
norweska20 05.07.2014 00:11
idealny na letnie upały
gibli 06.06.2014 19:13
bardzo lubię taki kompocik)
pawlito 01.06.2014 20:30
idealny do obiadu i na letnie dni
Motorek 01.06.2014 12:07
bardzo dobry
jasko
jasko 29.05.2014 14:30
sporo cukru, ja tak na 3 litry daję 4 łyżki
fotoviderek 28.05.2014 21:41
Pysznie wygląda i pysznie smakuje :)
Alex_M 28.05.2014 20:57
pycha, uwielbiam!
Sroczka 28.05.2014 17:35
Piękny kolorek ma ten kompocik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak