Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z pstrąga na szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba

pstrąg świeży 2 sztuki

składniki dodatkowe

szpinak świeży 500 gram
orzechy włoskie 10 sztuk
ser feta 1/3 opakowania
śmietana 18 proc 2 łyżki

przyprawy

ząbki czosnku 2 - 3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
cytryna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z pstrąga na szpinaku

Rybę wyfiletowałam , każdą poporcjowałam na 4 kawałki, posypałam solą, pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny.
Szpinak umyłam, liście pokroiłam na mniejsze kawałki. na patelnię dałam odrobinę masełka i szpinak, zblanszowałam, dodałam 2 łyżki śmietany, sól i czosnek, delikatnie odparowałam, przestudziłam.
Na każdy środek ryby nałożyłam łyżeczkę szpinaku, zawinęłam, szpinak który mi pozostał rozłożyłam równomiernie w naczyniu do zapiekania. Na wierzch położyłam roladki każdą z nich udekorowałam fetą i orzechem włoskim. Resztę orzechów rozdrobniłam, posypałam po szpinaku.Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Rybkę piekłam przez 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak