Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

szparagi 1 pęczek
ser biały 200 g
boczek wędzony 200 g
ziemniaki młode 3-4 szt

Przyprawy

sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem

Kroki postępowania

1

Boczek kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni, aż do wytopienia tłuszczu. Szparagom odcinamy zdrewniałe końce, obieramy i gotujemy na przez około 10 minut. Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .
Krok 1 - Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem foto
2
Gdy już ostygną utłuc wraz z serem, następnie dodajemy uprażony boczek. Całość mieszamy doprawiając solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie ułożyć do prostokątnej formy.
Krok 2 - Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem foto
3
Na tak przygotowany spód wlać farsz a następnie ułożyć szparagi. P Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) i pieczemy 25-30 minut.
Krok 3 - Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.05.2014 20:45
poprostu pychota
nogawkuchni 28.05.2014 16:04
Wygląda bardzo smakowicie,ciekawy pomysł na pyszną przekąskę.
Jadwiga/Jaga85 28.05.2014 13:50
Pomysłowo i pysznie!!
Marta1986 28.05.2014 13:10
smaczne mniam
agnieszka131919 28.05.2014 10:59
pyszności :)
adelajda 28.05.2014 10:24
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak