Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 120 g
jajko 3
mąka pszenna 150 g
boczek wędzony 370 g
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Podawać z surówkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak

Obraną cebulę i ziemniaki zetrzeć na tarce. Dodać mąkę, jajka i przyprawy. Część boczku pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, dodać do masy i wszystko wymieszać. Resztę boczku pokroić w cienkie plastry i wyłożyć nimi dno formy. Następnie wyłożyć gotową masę i piec w piekarniku około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak