Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w płatkach migdałowych i bułce tartej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
majonez
bułka tarta pikantna
płatki migdaowe
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w płatkach migdałowych i bułce tartej

Mięso umyć,osuszyć i pokroić.Rozbić delikatnie.Maczać w majonezie i panierować w bułce wymieszanej z płatkami migdałów.Smażyć w głębokim oleju.Posypać natką.

**
przed panierowaniem można posypać przyprawą uniwersalną i odstawić na 2-3 h pod folią a majonez wg uznania można wymieszać z łyżką ketchup' u

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak