Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczka 1
cebula czerwona 2-3 sztuki
ogórki kiszone 5-6 sztuk
kukurydza 1 puszka
kapusta pekińska
mały słoik majonezu
ketchup 4 łyżki
muszytarda 1-2 łyżki
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Zostawiamy do wystygnięcia. Cebulę tniemy w plasterki, ogórki w kostkę, kapustę pekińska drobno siekamy, kukurydzę odsączamy. Z podanych składników robimy sos. Sałatkę tworzymy warstwami: I warstwa - pierś z kurczaka II warstwa - cebula III warstwa - sos (pierwsza część ) IV warstwa - ogórek kiszony V warstwa - kukurydza VI warstwa - sos (druga część ) VII warstwa - kapusta VIII warstwa - reszta sosu Zanim zaczniemy układać sałatkę warstwami można salaterkę obłożyć świeżym szczypiorkiem do okoła, a następnie zacząć układać składniki. Życzę smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 11.02.2012 22:06
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak