Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone wieprzowo-wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 400 g
bułka czerstwa 0,20 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
mięso mielone wieprzowe 600 g
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone wieprzowo-wołowe

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i zemleć razem z przesmażoną cebulą w maszynce do mięsa.
Dodać do mięs. Do masy dodać jajko, sól i pieprz i dokładnie wyrobić. Kształtować owalne kotlety, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety obrumienić z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.04.2011 01:03
Pycha.
Iwusia 16.03.2011 23:41
wyglądają bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak