Przepis i sposób przygotowania na: Mielone wieprzowo-wołowe
Dodać do mięs. Do masy dodać jajko, sól i pieprz i dokładnie wyrobić. Kształtować owalne kotlety, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety obrumienić z obu stron.
wołowina mielona | 400 g |
bułka czerstwa | 0,20 kg |
jajko | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
tłuszcz do smażenia | |
sól | |
pieprz | |
mięso mielone wieprzowe | 600 g |
cebula | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: