Mielone wieprzowo-wołowe

Mielone wieprzowo-wołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina mielona

    400 g
  • bułka czerstwa

    0,20 kg
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • mięso mielone wieprzowe

    600 g
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i zemleć razem z przesmażoną cebulą w maszynce do mięsa.
Dodać do mięs. Do masy dodać jajko, sól i pieprz i dokładnie wyrobić. Kształtować owalne kotlety, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety obrumienić z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

18.04.2011 01:03
Pycha.

Iwusia

16.03.2011 23:41
wyglądają bardzo smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat