Ozorki w jogurtowym sosie z chrzanem

Ozorki w jogurtowym sosie z chrzanem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozorki

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • chrzan

    2-3 łyżeczki
  • mąka kukurydziana

    2-3 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • jogurt naturalny

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ozorki oczyścić ze ślinianek i obgotować ok 10 min .. pierwszą wodę odlać. Zalać wrzątkiem .. dodać pól cebuli i marchewkę posolić i ugotować ozorki do miękkości (marchewkę wyjąc wcześniej jak będzie miękka) Wyjąc Ugotowane ozorki oczyścić z resztek skórki i pokroić w plastry .. włożyć do garnka .. dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i 1/4 posiekanej cebuli .. Jogurt wymieszać z chrzanem i mąka kukurydzianą , wlać do ozorków i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia .. chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem .. Podawać np z kaszą na sypko i papryką czy ogórkiem kiszonym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cooleczka

03.11.2011 15:27
nie wpadłam na to, że można zrobić do ozorów sos z jogurtu naturalnego :)

danusia19671

24.08.2010 16:29
Uwielbiam ozorki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat