Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pod kołderką z cebuli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 800 gram
cebula 2-3 sztuki
ketchup pikantny 5 łyzek
koperek 3 łyzki
oliwa 2 łyzki
czosnek 5-6 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pod kołderką z cebuli

Kroki postępowania

1
Karkówkę myjemy , czyścimy i kroimy na plastry.
Krok 1 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto
3
Każdy plaster smarujemy oliwą oraz nakładamy posiekany koperek i przeciśnięty czosnek
Krok 2 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto
4
Plastry mięsa wkładamy do lodówki na 3 godzinki.
Krok 3 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto
5
Mięso wyciągamy z lodówki i przekładamy do naczynia do zapiekania.
Krok 4 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto
6
Ketchup rozprowadzamy po każdym plastrze mięsa.
Krok 5 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto
7
Cebulę obieramy , kroimy w plastry i układamy na ketchupie.
Krok 6 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto
8
Jeśli zostały nam plastry mięsa , które nie zmieściły się jako pierwsza warstwa w naczyniu, układamy je jako druga warstwa.- ponownie smarując ketchupem i obkładając cebulą.
Krok 7 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto
9
Mięso wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 50-60 minut w 180 stopniach. Podajemy z ziemniaczkami :) Smacznego!!!
Krok 8 - Karczek pod kołderką z cebuli  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 27.05.2014 15:25
Karczek pycha.
kornelcia 27.05.2014 15:06
pyszności takie mięsko
Aleksandra/Olcia 27.05.2014 10:58
lubie karczek
gosia56 27.05.2014 09:30
super mięsko;)
Malinka 27.05.2014 09:03
Wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak