Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 kieliszek
śmietana 20 dkg
mąka 75 dkg
cukier puder 15 dkg
masło 10 dkg
żółtko jajek 12 szt
smalec 1 (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Do przesianej mąki dodać wszystkie składniki i zagnieść ciasto, po czym dobrze wyrobić, wybić wałkiem, przykryć i odstawić na 2 godz.
Następnie rozwałkować cienko, wycinać radełkiem paski, formować faworki i smażyć w gorącym smalcu na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu i ocieknięciu tłuszczu, posypać cukrem pudrem z wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.01.2012 17:14
Uwielbiam faworki:):)
SyMiki 09.10.2011 08:47
pychotka
gusia1000 17.04.2011 19:13
Fajnie wyszły.
buksiak12 12.09.2010 17:54
pyszności
buksiak12 12.09.2010 17:54
pyszności
buksiak12 12.09.2010 17:54
pyszności
Dorota71 12.09.2010 17:34
super
Dorota71 12.09.2010 17:34
super
Emilia22 12.09.2010 17:19
ciekawy przepis
Emilia22 12.09.2010 17:19
ciekawy przepis
Emilia22 12.09.2010 17:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak