Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
masło roślinne 25 dag
jajko 3 sztuki
mleko 100 ml
drożdże 5 dag
cukier 6 łyżek
sól 2 szczypty
ser biały 25 dag
cukier waniliowy 2 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z serem

Drożdże rozkruszyć, wymieszać z ciepłym mlekiem i 2 łyżkami cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, dodać miękkie masło, 2 jajka, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić ciasto należy, przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ser biały połączyć z 4 łyżkami cukru, jajkiem, cukrem waniliowym i budyniem. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy serowej.
Ciasto drożdżowe rozwałkować, kroić je w trójkąty, nakładać na nie po łyżeczce nadzienia serowego i zawijać na kształt rogalików. Rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec przez 15- 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Rogaliki można polewać lukrem, polewą czekoladową albo posypywać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.11.2012 16:50
moje ulubione
BozenA 02.05.2012 14:59
mmmm
BozenA 02.05.2012 14:59
mmmm
Agnik 29.11.2011 20:03
pyszności
anulka69 03.11.2011 13:45
mniam mniam
Iwusia 05.07.2011 21:36
ojj zjadłabym takie :)
Wafelek2601 30.06.2011 00:13
pycha
Barbara55 09.06.2011 16:55
takie domowe rogaliki są super
Goya 01.06.2011 21:25
mmmmmmmm
kielcok1 16.05.2011 16:54
jakieś takie blade
pioge7 01.03.2011 15:18
pieczemy podobne raz w miesiącu minimum
rakow2
rakow2 11.02.2011 15:05
lubię rogaliki ale wolę z dżemem
berys18 20.10.2010 09:57
świetne te rogaliki
Krzysztof42 16.08.2010 13:06
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak