Ciasto na pierogi Haliny

Ciasto na pierogi Haliny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    0,5 kg
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • woda

    1 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę. Zrobić zagłębienie w mące, wbić jajka, dodać szczyptę soli, olej i zagnieść ciasto wodą. Ciasto ma być elastyczne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Elżbieta17

08.06.2012 16:21
też takie robię:)

SyMiki

23.07.2011 15:53
pycha

gusia1000

17.04.2011 19:07
Ładnie wygląda.

Goya

29.03.2011 21:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat