Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna ze śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 0,5 kg
włoszczyzna 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śmietana 3/4 szklanka
mąka pszenna 2 dag
sól do smaku

Porada

Wywaru z ryb nie przechowywać do następnego dnia.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, umyć. Ugotować wywar z ryby, włoszczyzny z dodatkiem przypraw.
Krok 1 - Zupa rybna ze śmietaną foto
2
Odcedzić na sicie.
Krok 2 - Zupa rybna ze śmietaną foto
3
Jadalne części ryby przetrzeć przez sito lub pokroić w kawałki (uważać na ości), wymieszać z wywarem.
Krok 3 - Zupa rybna ze śmietaną foto
4
Zupę zagotować, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, dodać sól do smaku. Podawać z łazankami lub grzankami.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Zupa rybna ze śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 29.05.2014 21:48
wigilijny przysmak
Seba 27.05.2014 16:54
fajna zupa
Kejti 27.05.2014 09:10
Chętnie spróbuję :-)
Laila2786 25.05.2014 13:46
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak