Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka faszerowane szpinakiem i miętą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka
szpinak świeży
śmietana
masło
mięta liście
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: udka faszerowane szpinakiem i miętą

Kroki postępowania

1
szpinak świeży umyć i podsmażyć na maśle
Krok 1 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto
2
około 5 minut
posolić i popieprzyć
Krok 2 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto
3
dodać 4 łyżki śmietany i trzymać na małym ogniu aż do wyparowania śmietany
Krok 3 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto
4
wyciąć kość z udka
posolić
Krok 4 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto
5
położyć tymianek
Krok 5 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto
6
szpinak
Krok 6 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto
7
oraz listki mięty
Krok 7 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto
8
zawinąć
spiąć wykałaczkami
piec w foli al.1 godz.
Krok 8 - udka faszerowane szpinakiem i miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 25.05.2014 16:58
aromatyczne danie
Kolorowa 25.05.2014 14:32
Świetne dodatki ;)
Aleksandra/Olcia 25.05.2014 08:49
ciekawy przepis.
Anna133 25.05.2014 08:19
uwielbiam takie dania ,na pewno również smaczne
IZABELA29 25.05.2014 07:59
SMACZNA PROPOZYCJA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak