Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w skórce z otrębów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
oliwa 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
miód 2 łyżki
otręby żytnie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w skórce z otrębów

Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki. W miseczce przygotowujemy marynatę łącząc: oliwę, musztardę oraz miód. Ziemniaczki przekładamy do naczynia do zapiekania- nakładamy marynatę i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie obsypujemy ziemniaki otrębami i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy 45-50 minut w 180 stopniach. Podajemy jako składowa obiadu. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 05.06.2014 22:39
Wygląda smacznie.
fotoviderek 25.05.2014 08:59
Fajny pomysł :)
Ankha 25.05.2014 08:10
Skórka apetyczna, pewnie bardzo chrupka
Lidzia 25.05.2014 07:30
Piękne, złociste.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak