Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
tuńczyk rozdrobniony w wodzie 1 puszka
ser żółty 150 g
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
jajko 4 szt

Sos majonezowy

majonez 6 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć na tarce. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyki odsączyć z zalewy i wymieszać razem. Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. W naczyniu układać kolejno warstwy- żółty ser, groszek, połowa sosu, szczypiorek, białka, tuńczyki, kukurydzę, sos i żółtka. Sałatkę odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.07.2014 22:11
Dodaję do ulubionych- obowiązkowo!
Anna133 28.05.2014 08:54
ależ to musi smakowac bo wygląda obłędnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak