Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,75 szklanka
  • cukier

    0,75 szklanka
  • jajka

    3
  • olej

    0,75 szklanka
  • grubo starta marchewka

    1,75 szklanka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej zmiksować z cukrem, wbić po jednym jajku i dalej ucierać. Wymieszać make, cynamon, kakao, proszek do pieczenia i sodę i wsypywać po trochu do masy, mieszając na najniższych obrotach. Na końcu wrzucić marchewkę i połączyć z ciastem. Przełożyć do natłuszczonej blachy i piec 45 min w temp. 200 stopni. Upieczone ciasto ostudzić i polać polewa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat