Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy z grilla

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pstrąg tęczowy z grilla - przepis na pyszną rybę. Ryba jest z masłem, natką pietruszki i cytryną, zawinięta w folię i grillowana. 

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy z grilla

Pstrąg tęczowy z grilla - pyszne danie, do przyrządzenia w 20 minut. O smaku dania decyduje świeża ryba oraz masło, natka pietruszki i cytryna. 

1. Pstrągi dokładnie oczyścić i osuszyć.

2. Do środka każdego z nich wysmarować przeciśnięty przez praskę czosnek. Ułożyć do środka natkę pietruszki, oraz plasterki cytryny. Pokropić rybę cytryną.

3. Folię w miejscu położenia pstrąga posmarować masełkiem. Zawinąć. Piec na grillu ok. 20 minut.

Zobacz przepisy, które zawierają sposoby na przyrządzenie ryb i owoców morza na grillu. Znajdziesz tu przepisy na łososia, pstrąga, flądrę oraz na krewetki z grilla. 

Klikaj po przepis na RYBY Z GRILLA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 25.05.2014 07:05
Delikatna, soczysta i smaczna ryba.
Kejti 25.05.2014 00:49
Uwielbiam rybki :-)
Adamorek 24.05.2014 23:25
doskonała rybka
halina17 24.05.2014 23:07
Smaczna ryba.
RenataZ-et 24.05.2014 22:11
lubię takie rybki
Grazyna0211 24.05.2014 20:11
bardzo lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak