Torcik cappuccino

Torcik cappuccino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    2 łyżki
  • serek waniliowy

    2 opak
  • mleko w proszku

    1,5 szkl
  • biszkopty okrągłe

    2 paczki
  • mocny napar z kawy

    1 szkl
  • żółtka

    4 szt
  • cukier

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • masło

    1 kost
  • gotowa polewa

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty namaczamy w kawie i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.
Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem.
Masa ma być gęsta.
Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.
Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.
Wierzch polewamy polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

31.03.2011 21:22
Super, tylko taki robić.

hastalavista

04.12.2010 11:12
musi być pyszny :)

Małgorzata113

04.08.2010 10:27
pasuje do kawki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat